A fehér 50 árnyalata, avagy útmutató a menyasszonyi ruha színéhez

Ha menyasszony, akkor, ami elsőként eszünkbe jut az a fehér! Pedig a döntés nem is olyan egyértelmű, mint hinnénk. Ott a fehér, a törtfehér, gyémántfehér, ekrü, pezsgőszín és még be sem fejeztem a sort… Rövid kis cikkemben szeretnék nektek segítséget adni a tökéletes szín kiválasztásához, vagy legalább is szókincsetek fejlesztéséhez a fehér szinonimájának tárgyában.

A fehér, mint a tisztaság jelképe, az ártatlan menyasszonyok színe. De nem mindig volt ez így! Érdekes módon mikor a fiatal házasodni vágyó hajadonok még valóban ártatlanok voltak a menyasszonyi ruhák színe, szinte bármilyen lehetett a feketén és a vörösön kívül. Mondanom sem érdemes, hogy a fekete a gyász színe, a vöröset pedig az örömlányokkal hozták összefüggésbe.

 

Az angolok rebellis fiatal királynője Viktória, szakított a hagyományokkal és királyi díszeit egy egyszerűbb fehér selyemruhára cserélte. A királyi esküvőket akkoriban is nagy figyelem kísérte és amint Kate Middleton esküvői ruháját is ezrek akarták magukénak, úgy Viktória királynő fehér ruhája is gyorsan elterjed az akkori hajadonok körében és tartja magát a mai napig.

Hófehér ruha, a legtöbb lány álma

 

Bár a nagynapot a legtöbb lány hófehérben képzeli el, sajnos most ki kell ábrándítanom világosbőrű sorstársnőimet. A hófehér bizony csak igen keveseknek áll jól. Főként bronzbarna bőrön mutat a legjobban. Lágyabb bőrszín, világosabb tónusú haj és világos szemszín esetén pedig egyáltalán nem előnyös. Javaslom, nézzetek körül a fehér izgalmasabb árnyalatai között.

Törtfehér

 

Ha fehéret szeretnél, ezt a színt bátran merem neked is ajánlani. Szinte mindenkinek jól áll finomsága és lágysága. Ez áll a legközelebb az igazi fehérhez mégis a fehér ruhák műiessége, műanyagsága ebből hiányzik, helyette igazán kifinomultságot sugároz.

Ekrü, tojáshéj, pezsgő

 

Ezek az árnyalatok mind gyönyörűen mutatnak világosabb bőrű, világosabb tónusokkal rendelkező lányoknál. Mesésen kiemeli a bőrszínüket. A tervezők egyik kedvenc színárnyalata.

Vöröshajú lányok

 

Bár világos bőrszíneteken jól mutatna az ekrü, vagy pezsgő, javaslom a sárgásabb árnyalatok kerülését. Nektek inkább a púder, vagy a homok árnyalatokat ajánlom.

A ruha megválasztásánál nagyon fontos, hogy jól érezzétek benne magatokat, szerencsére a piacon rengeteg féle színárnyalat megtalálható, válogass kedvedre! Színes kiegészítőkkel, övekkel is bátran feldobhatod a ruhádat!

Ha érdekesnek találtátok a bejegyzést osszátok meg!